Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след заседанието на Съвета за национална

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след заседанието на Съвета за национална
Коментари Харесай

Вучич: Ще застанем изцяло зад сърбите в Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след съвещанието на Съвета за национална сигурност през днешния ден, че  управляващите в Белград ще застанат напълно до сръбския народ в Косово и че заканите на Прищина да извърши решението за промяна на регистрационните номера заплашват стабилността, мира и оцеляването на нашия народ в Косово ", заяви националната телевизия на западната ни съседка.

" Готови сме да продължим диалога  по всички тематики, съгласихме се да създадем всичко по силите си, с цел да запазим стабилността, да създадем всичко допустимо за деескалация на обстановката, само че ще застанем до нашия сръбски народ, в случай че бъде атакуван и имам вяра, че ще има задоволително разсъдък в Прищина и в тези, които ги подкрепяха във всяко незаконно решение, което взимаха, да не потеглят против мирния сръбски народ, който просто желае да живее в своята страна Сърбия в сходство с всички правила на международното  право ", акцентира Вучич.

Държавният глава уточни още, че по време на съвещанието на Съвета за национална сигурност е била разисквана и обстановката във въоръжените сили, като там са подхванати съответни ограничения, които спадат в областта на поверителното и държавната загадка.

" Разгледахме френско-германския проект, има неща, които не можем да приемем ", означи сръбският президент. Планът, подсилен от Съединени американски щати, е бил разискван на съвещанието на Съвета за национална сигурност и в границите на 24 часа Вучич ще запознае тези страни с отговора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР